Regenboogpeiling voor LHBTIQA+ personen gestart

18 februari 2024

GGD Hollands Noorden is gestart met de Regenboogpeiling 2024. De Regenboogpeiling is een onderzoek (via een online vragenlijst) naar het welzijn en de ervaringen van LHBTIQA+ personen in Den Helder en in andere gemeenten in Noord-Holland Noord.

Woont u in Den Helder, identificeert u zichzelf als LHBTIQA+ persoon én bent u 16 jaar of ouder? Dan nodigen we u van harte uit om de vragenlijst in te vullen!

Waarom dit onderzoek?

GGD Hollands Noorden en de gemeenten in Noord-Holland Noord (NHN) vinden het belangrijk dat iedereen kan zijn wie hij/zij/hen is. Met de Regenboogpeiling brengt de GGD in kaart hoe het gaat met LHBTIQA+ inwoners uit de regio én gaat na welke ervaringen en behoeften er zijn. In 2022 is de Regenboogpeiling NHN voor het eerst uitgevoerd. Door het onderzoek te herhalen kunnen we zien of er veranderingen zijn in de ervaringen van LHBTIQA+ personen. De resultaten dragen ook bij aan de ontwikkeling van het gezondheids-  en regenboogbeleid in de regio.

Laat van u horen!

Met het invullen van de vragenlijst kunt u laten horen: wat gaat er goed? Waar maakt u zich zorgen over? En wat kan er beter? Op die manier draagt u bij aan de acceptatie van LHBTIQA+ personen in Den Helder en de regio. Voor een goed beeld is het belangrijk dat zoveel mogelijk LHBTIQA+ personen de vragenlijst invullen, ongeacht of uw ervaringen positief of negatief zijn. Het gaat om uw mening en ervaringen. Het onderzoek is anoniem.

Ga naar www.regenboogpeilingnhn.nl om de vragenlijst te starten. Invullen kan tot 1 maart 2024.