Ook werkzoekend? Kom dan op zaterdag 23 maart langs tijdens de KBBB-dagen

4 maart 2024

Ontdekken wat onze gemeente voor u kan betekenen? U bent van harte welkom tijdens de Kom Binnen bij Bedrijven Dagen op zaterdag 23 maart van 10.00 uur tot 15.00 uur in het stadhuis, gebouw 66 op Willemsoord. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.kbbbd.nl.

Sinds een half jaar werkt Peter Osinga als beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening bij onze gemeente. Hoewel hij zelf nog maar kort in Leeuwarden woont, bevalt Den Helder hem zo goed dat hij een toekomstige verhuizing naar de Noordkop niet uitsluit. Peter: Deze gemeente heeft gewoon veel te bieden

Van student naar werknemer

Na zijn studie Spatial Planning & Design en een leuke stage bij Rijkswaterstaat was Peter Osinga er wel over uit: hij wilde de werkvloer op. Peter: Ik merkte dat ik veel energie haalde uit mijn stage, waar ik de geleerde theorie in de praktijk kon brengen. Dat smaakte naar meer. Al vrij snel viel mijn oog op de vacature beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening bij de gemeente Den Helder.

Werken aan de toekomst van Den Helder

Peter werkt nu 36 uur per week, waarvan drie dagen op kantoor en twee dagen vanuit huis. Ik maak deel uit van het team dat zich bezighoudt met planologie. We werken aan projecten die gaan over de inrichting van de openbare ruimte: op welke manier kunnen we een straat, een wijk of een gebied zo goed mogelijk inrichten? Ook verwerk ik aanvragen rondom laadpalen en kabelgoten. Er zijn bijvoorbeeld inwoners die hun elektrische auto willen opladen met stroom uit hun zonnepalen terwijl ze geen eigen oprit hebben. Hun auto staat dan geparkeerd op de openbare weg. Als gemeente kijken we dan welke mogelijkheden er zijn om dan een stroomkabel onder de grond aan te leggen, richting de openbare parkeerplek. Een relatief nieuw vraagstuk, dat maakt het interessant werk. Daarnaast is er veel ruimte om mezelf verder te ontwikkelen binnen deze functie, dus wie weet duik ik over een jaar in een heel ander onderwerp.

Flexibele werkgever

De drie dagen werken op kantoor maken dat Peter opgeteld zes keer per week de Afsluitdijk over rijdt om naar z’n werk en naar huis te gaan. Geen probleem, stelt Peter. Daar staat tegenover dat je veel flexibiliteit hebt om je werkdagen zelf in te vullen. Sommige collega’s nemen een langere middagpauze om te kunnen sporten en werken dan ’s avonds verder, of een dagdeel in het weekend. Ik vind het ontzettend prettig dat er wordt gewerkt vanuit vertrouwen – zolang je je werk naar behoren doet. En natuurlijk heb je vaste overleggen en vergaderingen, maar dat is wat mij betreft het leukste deel van m’n werk: samen met collega’s aan goede oplossingen én de toekomst van Den Helder werken!

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen? Wat is dat?

De Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen is een open bedrijvenweek, om inwoners kennis te laten maken met ondernemingen in Noord-Holland Noord. Om werkzoekenden op de arbeidsmarkt een kans te bieden kennis te maken met potentiële werkgevers. Om scholieren en studenten een idee te geven van wat er in de regio allemaal voor moois gebeurt. Maar ook om familie, vrienden of buren met trots het bedrijf te laten zien.