Oproep bijdrage Giro 555 Turkije en Syrië

10 februari 2023

Beste partijgenoten

Turkije en Syrië zijn deze week zwaar getroffen door meerdere zware aardbevingen. De schaal van verwoesting die ze hebben achtergelaten is enorm. De World Health Organisation (WHO) schat het aantal getroffen mensen op 23 miljoen en verwacht dat het aantal dodelijke slachtoffers enorm groot zal zijn. Het dodental van de bevingen nu is boven de 21.000.

Bewoners zitten zonder water, stroom en voedsel in een zeer strenge winter. En dat in een gebied waar ook miljoenen vluchtelingen worden opgevangen in vluchtelingenkampen, aan beide kant van de grens. De hulp door diverse humanitaire organisaties is inmiddels op gang gekomen, maar de toegang tot met namen de meer rurale gebieden is heel moeilijk.

In Nederland is Giro555 geopend. De bijdragen aan dit gironummer zullen worden ingezet om noodhulp te verlenen. Volgende week woensdag, 15 februari, zal een grote actiedag georganiseerd worden in Beeld en Geluid om geld in te zamelen voor de slachtoffers. Naast noodhulp zal een deel van de middelen ook aangewend worden voor structurele wederopbouw.