GroenLinks-PvdA Europarlementariër Thijs Reuten bezoekt Defensie in Den Helder “Een stap naar het versterken van onze Europese Veiligheid”

8 mei 2024

Europarlementariër Thijs Reuten komt vrijdag 10 mei naar Den Helder. Reuten staat op de Europese kieslijst van 6 juni op plek zes bij GroenLinks-PvdA.

Reuten zal samen met PvdA-wethouder Peter de Vrij en afgevaardigden vanuit de Helderse afdelingen van GroenLinks en de PvdA, een bezoek brengen aan de Koninklijke Marine. Het bezoek heeft tot doel een dieper inzicht te verkrijgen in de operationele capaciteiten en de uitdagingen waar de Nederlandse defensie mee te maken krijgt. Dit initiatief komt voort uit de urgentie om de defensiecapaciteiten binnen Europa te versterken, in reactie op de groeiende dreiging vanuit het oosten, als gevolg van de agressie-oorlog van Rusland tegen Oekraïne.

Thijs Reuten: “Het is ons gezamenlijke Europese belang dat Oekraïne de oorlog wint. De Oekraïners vechten in deze oorlog namelijk ook voor ónze waarden en vrijheid. In Europa, en in Nederland moeten we de militaire steun aan het land daarom opvoeren. We kunnen niet langer wachten.”

Programma
De delegatie zal worden ontvangen door commandeur Peter van den Berg, vertegenwoordiger van de Marine. Het programma omvat een informatieve rondleiding (per fiets) langs verschillende onderdelen van zogenoemde Maritiem Cluster en een kort bezoek aan de Kustwacht. Tijdens deze gelegenheid zal commandeur van den Berg informatie verstrekken over de activiteiten van de Koninklijke Marine, waarbij ruimte is voor vragen en discussie. Op vrijdag 10 mei is er ’s avonds een bijeenkomst met Thijs Reuten, in de Helderse bibliotheek School 7. Aanvang 19:30 uur, inloop 19:00 uur.

Deze bijeenkomst is georganiseerd door de afdelingsbesturen van GroenLinks en PvdA en bedoeld voor de eigen achterban, maar andere belangstellenden zijn ook van harte welkom. Entree is kosteloos, wel even aanmelden bij: [email protected] want het aantal plaatsen is beperkt.

Bron Regio Noordkop https://www.regionoordkop.nl/08/05/2024/groenlinks-pvda-europarlementarier-thijs-reuten-bezoekt-defensie-in-den-helder/