Geslaagd bezoek Habtamu de Hoop aan Texel

15 november 2023
Dinsdag 14 november kwam  PvdA Tweede kamerlid Habtamu de Hoop naar Texel. Hoofddoel van het bezoek was om de Kop van Noord-Holland en Texel als regio op de kaart te zetten: voor onder meer bereikbaarheid en Openbaar vervoer en Cultureel Erfgoed. Ook het belang van lokale media staat op de agenda.
Habtamu de Hoop is woordvoerder onderwijs, infrastructuur en waterstaat en mediabeleid van de PvdA-fractie. Hij heeft een groot hart voor de regio en lokaal openbaar vervoer. Habtamu staat op een verkiesbare twaalfde plek van de kandidatenlijst GroenLinks-PvdA.
Op Texel zal werd hij ontvangen door een afvaardiging van de Provinciale Statenfractie en HHNK, wethouders PvdA Den Helder en Texel, en raadsleden van GroenLinks en PvdA pro Texel.
De Hoop kreeg op de TESO-boot informatie van intern directeur Mario Prak, en bij de TexelHopper van directeur Bart de Vries. Daarnaast hielden PvdA wethouder Peter de Vrij van Den Helder en PvdA wethouder Remko van de Belt van Texel een pleidooi naar aanleiding van het rapport ‘Elke Regio Telt’.
In Museum Kaap Skil werd De Hoop ontvangen door directeur Marion Barth en documentairemaker Arnold van Bruggen, en wordt gesproken over de noodzaak van een reddingsplan voor Archeologie.
Tenslotte werd er aandacht besteed aan het belang van lokale media om lokaal democratie te versterken, en is afsluitend een gesprek gevoerd met leden van PvdA en GroenLinks.