Denk mee over de doorfietsroute

15 oktober 2023

We vinden het belangrijk dat Den Helder goed bereikbaar is, ook met de fiets. Dat is ook wat wij als lokale PvdA fractie hebben opgenomen in ons verkiezingsprogramma. Hierbij werd de doorfietsroute met name genoemd.

Goed om te melden dat de gemeente (samen met onze buurgemeenten en de provincie) werkt  aan een doorfietsroute. Een doorfietsroute is een directe, comfortabele fietsverbinding met weinig hindernissen, die ervoor zorgt dat je vlot op je bestemming aankomt. Daarmee houden we, nu en in de toekomst, onze regio goed bereikbaar per fiets. En verbeteren we de veiligheid van zowel de fietsers als omwonenden.

Doorfietsroutes verbinden dorpen en steden met elkaar en zijn daarmee een goed alternatief voor relatief korte autoritten op bijvoorbeeld drukke A- en N-wegen. Niemand wil eerst een kilometer omfietsen, zelfs niet voor een aantrekkelijke route. Daarom sluiten ze direct aan op woongebieden en drukke plaatsen waar mensen graag naartoe willen.

Goed en veilig van A naar B

Naast dat een fietspad mooi en veilig moet zijn, vinden we het ook belangrijk dat je comfortabel op de route kan fietsen en je makkelijk op de route kan komen. Er is op een doorfietsroute ook meer ruimte om andere fietsers in te halen. Kortom, een doorfietsroute zorgt ervoor dat je goed van A naar B kan fietsen.

Bij het maken van het ontwerp voor de doorfietsroute werken we met veel partijen samen. Dit zijn onder andere de provincie, buurgemeentes, belangenorganisaties, fietsers en aanwonenden.

Hoe maken we een goede doorfietsroute?

U kunt ons helpen bij het ontwerpen van de doorfietsroute door uw ideeën en aandachtspunten met ons te delen. Heeft u ideeën en aandachtspunten voor de fietsroute? Ziet u kansen voor een verbetering van de route? We horen het graag! U kunt dit ons laten weten via een online vragenlijst, de online-kaart of tijdens een inloopavond.

Kijk voor meer informatie op ingesprek.denhelder.nl bij het onderwerp Doorfietsroute.

Inloopavond 31 oktober en 2 november 2023

U kunt ook langskomen bij een van de twee inloopavonden. Bij deze avonden kunt u ook de kaart bekijken en de enquête invullen. De enquête, de kaart en extra informatie over het project vindt u op ingesprek.denhelder.nl. We hopen dat u ons wilt helpen bij het ontwerpen van de beste doorfietsroute.

De inloopavonden zijn op:

  1. Dinsdag 31 oktober 2023 van 19:00 – 21:00 uur (locatie nog niet bekend)
  2. Donderdag 2 november 2023 van 19.00 – 21.00 uur in MFC ’t Dorpshuis, Middelzand 3504, Julianadorp,