Raadslid en lijstrekker

Peter de Vrij

Peter de Vrij

Over Peter de Vrij

Peter de Vrij, 59 jaar.

Al 41 jaar werkzaam in de gezondheidszorg. In het grijze verleden begonnen in het voormalige Lidwina – en Parkzicht ziekenhuis en nu al weer sinds 1980 in verpleeghuis Den Koogh/de Zeester. Hier ben ik nog werkzaam nu als Verpleegkundig Specialist.
Vele zullen mij ook kennen van mijn bestuurswerkzaamheden voor o.a. FC Den Helder, Tour de Lasalle, MSV Zeemacht,  de Lokale Omroep en de Krabbetukkers. Uiteraard niet onvermeld al een groot aantal jaren actief voor de Helderse PvdA, wat mij nog steeds veel plezier geeft.

Na mijn hartklachten nu al bijna 4 jaar geleden, weet u het nog, net gekozen tot lijsttrekker voor onze PvdA en toen onverwacht het ziekenhuis in,  zijn nu alle nevenwerkzaamheden afgebouwd. Uiteraard met uitzondering van mijn fractiewerkzaamheden en taken. Nu weer mag ik de kandidatenlijst  aanvoeren met een daarbij vele goede kandidaten.

Den Helder is een stad welke in de steigers staat wat betreft de stadsvernieuwing, maar ook een stad waar de balans zoek is geraakt. Vele Nieuwediepers zijn werkzoekend, nog eens velen leven in een armoedesituatie. Er zijn kinderen in deze stad die dromen om geen honger te hebben. Vele ouderen moeten een beroep doen op de thuiszorg en WMO. En verkeren er mensen in psychische nood. Laat dat eens op je inwerken. Dat moet en zal veranderen. Een begin is gemaakt met de armoedenota, deze zullen wij de komende jaren verder gestalte moeten geven. Onze aandacht dient ook uit te gaan naar de ouderen die op welke wijze dan ook gesteund dienen te worden. En zij die in psychische nood verkeren horen tijdig de juiste ondersteuning te krijgen. De PvdA Den Helder als de meeste sociale partij van de stad.

Ik ben vereerd en trots te zijn om lijsttrekker te zijnen kijkt er naar uit om met de PvdA Den Helder een goede verkiezingsuitslag te maken