16 maart 2018

Werkbezoek aan De Waaier in Behouden Huys

De PvdA in Den Helder heeft donderdagmiddag een werkbezoek gebracht bij Esdégé-Reigersdaal cluster De Waaier in het Behouden Huys aan de Willem Barentszstraat.

De Waaier ondersteunt mensen met een beperking en biedt ambulante ondersteuning bij het wonen. Er is ondersteuning mogelijk voor kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Daarnaast bieden zij ook ondersteuning aan gezinnen. De begeleiders van De Waaier bieden ondersteuning bij allerlei zaken die nodig zijn voor de cliënt om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen. Met veel ondersteuning, iets minder of maar heel af en toe. Precies waar de cliënt het nodig vindt. Daarnaast bieden zij een 24-uurs bereikbaarheid in geval van calamiteiten.

Tijdens de bijeenkomst is ook gesproken over de bureaucratie en regelgeving waar de begeleiders mee te maken hebben in relatie tot het gemeentelijk WMO-beleid. Vooral het aanvragen van jaarlijks herhalende indicaties vraagt veel tijd. Tijd wat dan niet in ondersteuning van cliënten kan worden gestoken. Fractievoorzitter Peter de Vrij zegde toe hier na de verkiezingen aandacht voor te vragen. Het geslaagde bezoek werd afgesloten met een bezoek aan de woning van bewoner Mark.