Werkbezoek 2e-kamerlid Gijs van Dijk vrijdag 16 maart

14 maart 2018

PvdA Tweede Kamerlid Gijs van Dijk zal vrijdag 16 maart een werkbezoek brengen aan Den Helder in kader van armoede en werkgelegenheid.

Er zal een bezoek worden gebracht aan Stichting Goederenbank Den Helder aan het Seringenplein. Stichting Goederenbank Den Helder is een stichting die inwoners met een minimum inkomen te hulp schiet bij gratis huisraad, kleding en meer. Met medewerking van de woningstichting en het wijkconvenant is de stichting door vrijwilligers opgericht.

De PvdA in Den Helder is politiek heel actief om armoede en schulden te voorkomen. En als dit toch het geval is, moet de gemeente in samenwerking met lokale initiatieven mensen in de armoede ondersteunen en uit de armoede kunnen trekken door ondermeer publieke banen te creëren.

Na het bezoek aan de Goederenbank zal de PvdA-delegatie een bezoek brengen aan fietsenfabriek Zeestad Staal op Willemsoord. Hier zal het 2e Kamerlid op de hoogte gebracht worden over de werkzaamheden van het bedrijf en de mogelijkheden die het bedrijf heeft als leerwerkplaats.

Het werkbezoek zal worden afgesloten bij Mindsz eveneens op Willemsoord. MindsZ is een onderdeel van een coöperatie van GGZ Noord-Holland Noord en heeft als doel het creëren van betaald werk voor mensen met een psychiatrisch heden of verleden, die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Zoals bekend is de PvdA in Den Helder een warm voorstander voor een lokaal ‘Plan van de Arbeid’ waarbij publieke banen gecreëerd dienen te worden. De fietsenfabriek Zeestad Staal en MIndsz zijn goede voorbeelden waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, worden geholpen aan een baan. Die belangrijk en nuttig werk gaan doen.

10.00 tot 10.45 uur Stichting Goederenbank, Seringenplein
11.00 tot 11.45 uur fietsenfabriek Zeestad Staal, Willemsoord
11.45 tot 12.30 uur Mindsz, Willemsoord

 

 

 

 

foto header afbeelding www.losdenhelder.nl