Volksraadpleging op komst over toekomst stadhuis

23 februari 2018

De fractievoorzitters van Stadspartij, VVD, CDA, D66 en PvdA hebben in een verklaring aangegeven dat het inmiddels helder is geworden wat de kosten en de mogelijkheden zijn bij het renoveren van het huidige stadhuis.

Een onderwerp dat de Helderse politiek al jaren verdeelt, en leidt tot vertroebeling van veel andere, meer relevante onderwerpen voor onze inwoners.

De besluitvorming over de renovatie lijkt nu te worden beinvloed door een poll op Facebook. Wat de  Stadspartij, VVD, CDA, D66 en PvdA betreft is dat niet de zorgvuldige manier waarop zo een belangrijk besluit tot stand moet komen.

De Stadspartij, VVD, CDA, D66 en PvdA  zullen dan ook een voorstel indienen om via een volksraadpleging tot een definitieve keuze te komen, waarin echt alle inwoners ( en niet alleen die op Facebook) hun mening kunnen geven over de beste keuze.

Bovengenoemde partijen doen een oproep aan alle fracties in de Helderse gemeenteraad om zich aan te sluiten bij deze route, zodat dit splijtende dossier tot een besluit kan worden gebracht, nadat een volksraadpleging is gehouden.

De eerstvolgende raadsvergadering zal worden aangegrepen om een dergelijk raadpleging te bespreken en tot besluitvorming te brengen.