Geslaagd werkbezoek Gijs van Dijk

16 maart 2018

Vrijdagochtend heeft 2e-kamerlid Gijs van Dijk een werkbezoek gebracht aan Den Helder. Bijgestaan door Helderse PvdA-ers werd een bezoek gebracht aan  De Goederenbank, Zeestad Staal en Mindzs.

Stichting Goederenbank Den Helder is een stichting welke zich ten doel heeft gesteld inwoners van Den Helder met een minimum inkomen hulp te bieden met gratis meubels en ander huisraad. Samuel  en Brigitte van Sandijk hebben de stichting opgestart met steun van de Woningstichting en het Wijkconvenant. De Goederenbank heeft een pand betrokken in het voormalige winkelcentrum op het Seringenplein.

http://goederenbank-denhelder.net/

Na het bezoek aan de Goederenbank werd Zeestad Staal bezocht op Willemsoord. Eigenaar Raymond Groen vertelde hier over het bedrijf en zijn mogelijkheden.Het bedrijf produceert niet alleen voor de zakelijke markt maar ook particulieren kunnen hier terecht. Het bedrijf is gespecialiseerd in het verwerken van alle soorten metaal en beschikken over een eigen poedercoatstraat. Ook voor individueel coatingwerk, bijvoorbeeld velgen of fiets- en brommerframes kunt u bij hun terecht. Daarnaast heeft het bedrijf veel aandacht voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen de kans in het bedrijf om zich voor te bereiden op een vaste baan elders. http://www.zeestadstaal.nl/

Het werkbezoek werd afgesloten bij MindsZ eveneens op Willemsoord. MindsZ is een onderdeel van een coöperatie van GGZ Noord-Holland Noord en heeft als doel het creëren van betaald werk voor mensen met een psychiatrisch heden of verleden, die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. https://www.mindsz.nl/

Bij het afscheid is er afgesproken om snel na de verkiezingen met de Tweede Kamer fractie in gesprek te gaan over de verkeersstromen van en naar Texel. PvdA Den Helder is van mening dat deze problematiek alleen opgelost kan worden met steun en welwillendheid van het Rijk en Provincie.